tips lening afsluiten
Ondernemen

Tips voor het afsluiten van een lening

Wil je een lening afsluiten voor je nieuwe (zakelijke) auto, voor de verbouwing van je woning of het aanschaffen van een nieuwe laptop? Het afsluiten van een lening lijkt altijd als een lastige klus. Met deze tips laten we je zien dat het oversluiten van een lening eigenlijk best makkelijk is!

Bekijk hoeveel je kan lenen

Wil je een nieuwe auto kopen? Bij veel aanbieders kan je al een persoonlijke lening vanaf €5.000 afsluiten. Voor een doorlopend krediet is dat bijvoorbeeld weer €2.500 en met een maximaal bedrag van €75.000. Er zijn echter wel factoren die bepalen hoeveel je mag lenen. Voor geld lenen bij Overstappen.nl letten ze bijvoorbeeld op de volgende punten:

  • Hoogte van je inkomen
  • Je leeftijd (in Nederland is het verstrekken van krediet toegestaan vanaf 21 jaar)
  • Het type dienstverband
  • De gezinssamenstelling
  • Openstaande leningen en BKR coderingen

Vergelijken van rentetarieven

Een zakelijke hypotheek afsluiten doe je niet in een dag. Waarom zou dat bij een persoonlijke lening dan wel zo zijn? Er bestaan een hoop platformen waar je de rentetarieven voor leningen kunt vergelijken. Hier kan je de rentetarieven, looptijd en maandlasten vergelijken. Want niemand wil teveel betalen. Toch?

Controleer je BKR-codering

Als je geld leent, wordt dit door Bureau Krediet Registratie (BKR) geregistreerd. Hier komt de term ‘BKR registratie’ dan ook vandaan. Geld lenen is fijn om die nieuwe smartphone te kopen of een kapotte wasmachine of vaatwasser te vervangen. Pas er echter wel op dat je geen negatieve BKR registratie hebt. Dit geeft namelijk aan dat je niet in staat bent geweest om aan alle betalingsverplichtingen te voldoen. Heb je een negatieve BKR registratie? Dan kan het zijn dat je lening wordt afgekeurd. Heb je onlangs een abonnement inclusief toestel afgesloten? Controleer dan hoe het zit met je BKR-codering voordat je een nieuwe lening af wil sluiten.

Zijn de maandlasten realistisch?

De kredietverstrekkers achterhalen informatie zoals je inkomen en het type dienstverband. Maar als de arbeidsmarkt onverwacht omslaat en je inkomen mogelijk kan dalen, moet je de maandlasten van je lening nog wel kunnen betalen. Kijk dus niet alleen naar wat je maximaal kan lenen, maar ook of dit realistisch is. Als je per maand 40% (bijna de helft!) van je inkomen kwijt bent aan het aflossen van je persoonlijke lening, doe je toch iets verkeerd.

Weten wat jij kan lenen? Maak een afspraak met een professionele kredietverstrekker om jouw mogelijkheden door te spreken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *