Uncategorized

Voordelen van auto chiptuning

Chiptuning is een verandering in de elektronische systemen van een auto die de prestaties verbeterd door veranderingen in de software van de Electronic Control Unit (ECU). 

De ECU, verantwoordelijk voor de hoeveelheid brandstof-injectie en sturing van de motor, wordt door EQ Performance aangepast om meer vermogen voor de motor en een betere rijervaring te bieden.

Het voordeel van chiptuning

Door chiptuning verhoog je het vermogen van je auto zonder dat je rijstijl verandert. Hierdoor heb je een snellere acceleratie en een hogere topsnelheid, terwijl het brandstofverbruik meestal afneemt..

Hoe werkt chiptuning?

Chiptuning verbetert de prestaties van een auto door veranderingen aan te brengen in de software van de ECU. De ECU is het belangrijkste besturingssysteem van de auto en stuurt diverse systemen en componenten, zoals het motormanagement, brandstofinjectie en uitlaatgasregeling aan. 

Door informatie van sensoren te ontvangen, maakt de ECU beslissingen over hoe de prestaties verbeterd kunnen worden. Door de parameters in de ECU software te optimaliseren, kan de auto meer vermogen en trekkracht krijgen en vaak ook besparen op brandstof.

Chiptuning voor motoren zonder turbo

Bij het chiptunen van motoren zonder turbo ligt de nadruk meestal op het verhogen van koppel en vermogen. Dit wordt bereikt door het aanpassen van de hoeveelheid brandstof-injectie en de timing hiervan. Hierdoor kan de motor meer vermogen produceren en krachtiger worden. 

Omdat de auto over niet over een turbo beschikt, zal het percentage vermogenswinst wel kleiner zijn dan bij een auto met een turbo.

Hoeveel vermogen krijg ik er bij?

De uitkomst van chiptuning varieert afhankelijk van het automodel en specificaties. Gemiddeld wordt een toename van 5 tot 20 pk verwacht. Als de auto een turbo bevat, ligt de verwachte verhoging van het vermogen hoger.

Hoe betrouwbaar zijn de vermogenstestbank gegevens?

Bij EQ Performance hanteren we geen vermogenstestbank. Onze software waarborgt altijd hetzelfde percentage vermogensverbetering, gebaseerd op het merk en model van de auto. Hierdoor kunnen we de verwachte vermogenswinst zeker stellen.

Is chiptuning gevaarlijk voor je auto?

Chiptuning is veilig voor je auto als het door een betrouwbaar bedrijf als EQ Performance wordt uitgevoerd. Onze specialisten installeren speciaal ontwikkelde software voor jouw specifieke auto, waardoor de motor krachtiger kan worden zonder risico op schade of garantieverlies.

Het is echter van belang om te beseffen dat chiptuning invloed heeft op het motormanagement en de ECU, die cruciale systemen beheersen. Onjuiste tuning kan tot problemen en schade aan de motor leiden. Het is daarom altijd raadzaam om chiptuning door een bedrijf met de juiste kennis en ervaring uit te laten voeren.

Wat gebeurd er met de garantie van mijn auto?

Het laten chiptunen van jouw auto kan invloed hebben op de garantie van de auto. Dit komt omdat de hoeveelheid brandstof die ingespoten wordt veranderd op het moment dat je  de auto laat tunen. De auto voldoet op dit moment niet meer aan de standaard fabrieksspecificaties.

Jouw auto ook laten chiptunen?

Ben je geïnteresseerd in het verbeteren van de prestaties van je auto door middel van chiptuning? Bekijk dan de EQ Power Chiptuning service voor meer informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *