zakelijke hypotheek
Ondernemen

Zakelijke hypotheek: bank of crowdfunding?

De economie zit in de lift en dat betekent dat het vooral voor beginnende ondernemers een tijd van flinke groei is. Zo zijn startups al snel klaar om van de zolderkamer door te groeien naar een zakelijk pand. Veel ondernemers zijn daarom op zoek naar een zakelijke hypotheek en kloppen daarom bij de bank aan. Maar is dat wel zo’n slim idee? Wij vergelijken twee typen aanbieders: banken & crowdfund platformen.

Zakelijke hypotheek via een bank

Veel banken bieden zakelijke hypotheken aan. Denk aan ABN Amro, Rabobank en SNS bank. Tot een paar jaar geleden was het afsluiten van een zakelijke hypotheek bij banken geen probleem. Je kon je pand zonder al te veel rompslomp herfinancieren. Nu is dat anders. Banken ervaren steeds meer risico, omdat veel startups het eerste jaar niet doorkomen. Dus waarom een hypotheek verstrekken aan ondernemers als banken ook leningen aan andere partijen kunnen aanbieden?

Natuurlijk is het nog steeds mogelijk om via de bank een zakelijke hypotheek af te sluiten. Het bedrag dat gefinancierd wordt is dan echter niet altijd het bedrag dat jij wil lenen, dus je moet een flinke eigen bijdrage klaar hebben staan. Dat betekent voor veel ondernemers ergens anders een lening afsluiten om een eigen bijdrage te kunnen financieren. Ben je al tientallen jaren ondernemer? Dan merk je dat het afsluiten van een zakelijke hypotheek een stuk makkelijker gaat, omdat je al een lange ondernemersgeschiedenis (met succes) hebt opgebouwd. Wil je een zakelijke hypotheek bij de bank afsluiten? Ga gewoon eens langs om te kijken naar jouw mogelijkheden.

Zakelijke hypotheek via crowdfunding

Een vorm van financiering die de laatste jaren erg populair is geworden, is crowdfunding. Vooral voor zakelijke hypotheken is dit een fijne uitkomst. Veel beginnende ondernemers krijgen hiermee de kans om zakelijk vastgoed te financieren. Bij crowdfunding wordt de zakelijke hypotheek (deels) gefinancierd door (ex-)ondernemers die hun geld willen laten renderen.

Het voordeel van een zakelijke hypotheek via crowdfunding laten financieren is de snelle realisatie. Zo kan je als ondernemer bij partijen als NIBC, 123Vastgoedfinanciering of Mogelijk Vastgoedfinanciering al binnen een week een zakelijke hypotheek laten financieren. Je betaalt tussen de 4,5 en 6% rente, wat hoger als bij een bank. Maar daarentegen mag je bij de meeste partijen wel tussentijds boetevrij aflossen.

Op zoek naar een investeerder die je bedrijfshypotheek wil financieren? Bekijk online je mogelijkheden. Veel websites bieden een quickscan aan of hebben verschillende manieren waarop je jouw zakelijke hypotheek kan berekenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *