instagram inplannen
Social Media

Eindelijk je Instagram posts inplannen met deze tool!

Als Social Media marketeer herken je het vast wel: de struggle dat je bij Instagram geen berichten in kan plannen. Gelukkig komt daar vanaf nu verandering in! Met de tool Creator Studio van Facebook (moederbedrijf van Instagram) kan jij je Instagram posts en IGTV video’s inplannen!

Creator Studio: hoe en wat?

Facebook heeft achter de schermen gewerkt aan de nieuwe functie ‘Creator Studio’. Deze functie is speciaal ontwikkeld voor de Social Media marketeers onder ons, want hier kan je al je social media posts inplannen.

Als je van deze functie gebruik wil maken, moet je bedrijfsprofiel van Instagram gekoppeld zijn aan je zakelijke Facebook account. In de Creator Studio van Facebook kan je vervolgens de berichten voor Instagram inplannen. In een handig overzicht zie je welke posts je hebt ingepland en welke inmiddels gepubliceerd zijn.

Hoe plan ik Instagram posts in?

Wanneer je de Creator Studio opent en bovenin naar Instagram gaat, krijg je de mogelijkheid voor het inplannen van posts te zien. Je kan hier zelf de keuze tussen een ‘normale’ post en een IGTV video maken. Een Instagram story inplannen kan voor nu nog niet, maar wij verwachten wel dat dit binnenkort aan de Creator Studio toegevoegd gaat worden!

Ook Facebook posts inplannen in Creator Studio

Op Facebook kon je al een tijdje posts inplannen. Dat moest echter altijd via een aparte pagina van je bedrijf of blog. Het inplannen van Facebookberichten kan nu ook via de Creator Studio. Het gaat eigenlijk hetzelfde als bij het inplannen van Instagram berichten. Je kiest alleen dit keer voor Facebook.

Statistieken bijhouden

Het fijne aan deze nieuwe tooling is natuurlijk dat je ein-de-lijk Instagram posts kan inplannen. Een ander voordeel van de Creator Studio is dat je statistieken kan analyseren. Hoe goed heeft die ene IGTV het gedaan? En hoe vaak is het bericht op Facebook bekeken? Alle statistieken vind je voortaan op één plek!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *