beeldschermbril
Ondernemen

Zorg goed voor je personeel, ook als ze thuis werken

In Nederland zijn er heel veel bedrijven. Van groot tot klein, ZZP’er tot miljoenenbedrijf. Een van de belangrijkste onderdelen van een bedrijf is je personeel. Zonder hen zou je nergens zijn. Ze helpen met alle bedrijfsprocessen en zijn vaak onvervangbaar. Daarom is het van groot belang dat je zorgt dat iedereen goed in zijn of haar vel zit. Maar ook de lichamelijke gezondheid is belangrijk.

Juiste werkplek

Een van de dingen die je als werkgever kunt doen is het verzorgen van de juiste werkplek voor al je werknemers. En dat betekent niet dat iedereen dezelfde werkplek heeft. De ideale werkplek is onder andere afhankelijk van de lengte en het postuur van je werknemer. Zo zal niet iedereen prettig zitten in dezelfde stoel en is niet elk bureau hoog genoeg voor iedereen.

Beeldscherm

Natuurlijk maakt niet iedereen tijdens zijn of haar werk gebruik van een monitor. Maar als je wel gebruik maakt van een beeldscherm, zorg dan dat die op de juiste hoogte staat. Als je monitor niet op de juiste hoogte staat dan kun je bijvoorbeeld last krijgen van je nek. Ook is het niet goed voor je ogen om de hele dag naar een beeldscherm te kijken. Gelukkig zijn daar beeldschermbrillen voor, die een deel van het blauwe licht afkomstig van een beeldscherm filteren.

Vergoeding door werkgever

Sommige aankopen kunnen door een werkgever worden vergoed. Zo ook een beeldschermbril. Dat is niet in alle gevallen zo, maar meestal kun je als werknemer (een deel van) het aankoopbedrag vergoed krijgen. Deze vergoedingen kunnen oplopen tot 150 euro. Als werkgever wil je natuurlijk het beste voor je personeel. Maar je wilt ook niet te veel kosten maken, omdat dat vaak ten koste gaat van je eigen winst. Maken jouw werknemers veel gebruik van een beeldscherm? Investeer dan in de gezondheid van je personeel en koop zelf al een beeldschermbril voor hen. Omdat deze al beschikbaar zijn voor zo’n 10 euro, kun je ook nog eens kosten besparen. Dat scheelt namelijk aanzienlijk met het bedrag dat je zou moeten vergoeden. Win-win dus!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *