linkbuilding tools
Online Marketing

Tools die je helpen met kwalitatieve linkbuilding

Linkbuilding is al jaren populair. Sommigen durven zelfs te beweren dat geen enkele SEO strategie nog compleet is zonder linkbuilding toe te passen. Nummer één woorden binnen de zoekresultaten is erg lastig en zelfs bijna niet haalbaar zonder linkbuilding. Dus, ga jij zelf ook aan de slag met linkbuilding? Deze drie tools gaan je zeker weten helpen.

Moz

Moz is een veelgebruikte tool die vooral bekend staat om het meten van de Domain Authority (waarde van je domein) en Page Authority (waarde van een pagina). Deze tool biedt zowel gratis functies als betaalde functies aan. Zo kan je gratis gebruik maken van de MozBar nadat je een account hebt aangemaakt. Deze laat de Domain Authority, Page Authority en spam score van een website zien.

Bij de betaalde versie kan je daarnaast ook gebruik maken van o.a. de zoekwoordentool en het backlinkprofiel van jouw website en die van je concurrenten analyseren.

De MozBar is trouwens alleen geschikt voor Google Chrome en Firefox. Gebruik je nog Safari? Dan is het nu tijd om te switchen.

Ahrefs

Ahrefs is al jarenlang bekend als een van dé tools die het meten van jouw SEO inspanningen mogelijk maakt. Zo kan je een backlinkprofiel en de Domain Rating van jouw website en die van je concurrenten analyseren, een zoekwoordenonderzoek doen, maar kan je ook een link intersect uitvoeren. Hiermee zie je de backlinks van concurrenten waar jij nog geen vermelding op hebt. Met deze tool gaan dus veel deuren voor je open!

Ahrefs biedt geen gratis versies aan. Je kan een abonnement afnemen vanaf $99 per maand. Is dat iets teveel gevraagd? Kies dan voor een gedeeld account. Hierbij deel je een Ahrefs account met andere SEO’ers. Scheelt weer wat in de kosten!

Majestic

Domain Authority, Domain Rating, Page Authority, het aantal verwijzende domeinen.. Je moet op best wat dingen letten als je een website analyseert op mogelijkheden om jouw backlinkprofiel uit te breiden. But there is more! Majestic is een handige tool waarmee je de Citation Flow en Trust Flow van een website kan meten. De CF is een eenheid die staat voor het aantal inkomende links, de TF staat voor het aantal inkomende links van lage kwaliteit/onbetrouwbare bronnen. Hoe hoger de TF, des te beter is het backlinkprofiel van deze website. Hoe lager de TF, des te meer verwijzingen van slechte websites.

De waarde van de website (domain authority) kan dus erg hoog zijn, maar als de citation flow en trust flow van de website erg laag zijn is het misschien toch niet de moeite waard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *