marketplaces
Ondernemen,  Online Marketing

Je verkoop een boost geven? Probeer marketplaces!

Als online marketeer moet de term ‘marketplaces’ je niet nieuw meer zijn. Marketplaces zijn – makkelijk gezegd – marktplaatsen waar jij je producten kan (laten) verkopen. Bol.com, Amazon, Marktplaats.. Het kan allemaal! In dit blog vertellen we je meer over marketplaces en waarom ook jij dit in zou moeten zetten.

Het voordeel van marketplaces

Waarschijnlijk bestel jij minimaal één keer per maand iets via Bol.com. Niet gek hoor, want het is gewoon makkelijk om alles op één website te kunnen vinden. Maar wist je ook dat niet alle producten vanuit Bol.com zelf verkocht worden? Bol.com is eigenlijk een overkapte plek voor verschillende webshops om hun producten te kunnen verkopen. Daar is natuurlijk niets mis mee, want meeliften op het succes van Bol.com is gewoon erg handig.

Het fijne is dat iedereen Bol.com komt. Niet iedereen kent jouw webshop voor notitieboeken, toetsenborden of herbruikbare flessen. Dankzij de populariteit van marketplaces zoals Bol.com, Amazon en Marktplaats kan jij je omzet echt een boost geven.

Aan de slag met marketplaces

Het is geen rocket science hoor, het instellen van marketplaces. Op Bol.com kan je zelf een verkoopaccount aanmaken en via platformen zoals EasyAds kan je je producten op Marktplaats en andere soortgelijke platformen laten tonen. Het kost even wat tijd om het in te stellen. Maar als je dat goed hebt gedaan, kost het je vervolgens bijna geen tijd meer!

Nadeel van marketplaces

Je voelt de bui misschien al hangen. Er zit natuurlijk een addertje onder het gras. Je moet namelijk wel wat betalen om mee te liften op het succes van deze marketplaces. Bij Bol.com betaal je zo’n 15% van de verkoopprijs van je product aan het platform, net als dat je een plek voor je marktkraam op de markt zou huren. Bij EasyAds betaal je een vast bedrag per maand voor het aantal vertoningen van jouw producten.

Maak jij zelf al gebruik van marketplaces? Zo ja/nee, waarom wel of niet?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *