investeren in coach
Ondernemen

Investeren in jezelf? Investeer in een business coach

Veel ondernemers investeren veel tijd en geld in hun onderneming, hun personeel en processen. Maar tussen alle werkuren door vergeten we te investeren in onszelf. Als teamleider of baas van een onderneming is investeren in jezelf net zo belangrijk als investeren in je personeel. Waarom investeer je niet in een goede business coach? Wij vertellen je waarom je eens wat meer in jezelf moet investeren.

Een sparringpartner

Er zijn momenten dat zelfs jij even niet meer weet welke keuze nou de juiste is. Moet je die samenwerking met die ene klant nog wel voortzetten of is het tijd om afscheid te nemen? Je bent immers zoveel jaar partner geweest. Een coach is de perfecte sparringpartner. Hij kent jouw bedrijf niet zo diep en hij kent je klant/partner ook niet zoals jij die kent. Maar dat betekent niet een coach je niet in advies kan voorzien.

Een coach is namelijk altijd rechttoe rechtaan. Geen emoties die erbij betrokken raken, maar kijken waar jij als persoon en als ondernemer kan groeien om je doelen te bereiken.

100% onafhankelijk

Een coach doet zijn best om jou te begrijpen en te achterhalen waar jij voor staat en wat je wil bereiken. Maar waarom een gesprek met een business coach zo verhelderend kan zijn, is doordat hij onafhankelijk is. Hij houdt dus geen rekening met de relatie die jij met je personeel hebt. Als de omzet lager is dan vorig jaar, moet er intern toch wat anders gaan. En dan kan je geen onderscheid maken voor dat ene personeelslid dat net een auto heeft gekocht.

Doelen realiseren

Nu vraag je je misschien nog steeds af: waarom moet ik investeren in een coach? Ik kan toch ook een uur naar de sportschool om in mezelf te investeren? Alleen als jouw doel is om de next big bodybuilder te worden, is het handig om naar de sportschool te gaan. Maar wil jij meer omzet, meer klanten of marktleider worden? Dan is het niet de fitnessinstructeur, maar de business coach die je daarbij kan helpen.

Het eerste gesprek bespreek je je doelen. Wat wil je echt bereiken? En wat moet je daarvoor doen? Je maakt die stappen inzichtelijk, zodat je doelen niet langer vaag zijn maar echt haalbaar worden. Het inzichtelijk maken van een stappenplan om je doel te halen is namelijk lastiger dan je denkt.

Nieuwe inzichten dankzij een coach

Een gesprek met een coach is altijd confronterend. Een coach durft je namelijk wel die spiegel voor te houden, die jij al een tijdje wegstopt. Word jij nog gelukkig van je bedrijf? Vaak voelen ondernemers zich meer kleuterleider dan echte baas. Misschien is het wel tijd om je bedrijf te verkopen. Je hebt onbewust vast al eens over deze keuzes nagedacht, maar nooit hardop uitgesproken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *