behance

Op je persoonlijke LinkedIn-profiel kun je alles kwijt over je werkervaring, opleidingen, persoonlijke skills en als het mee zit zijn (voormalig) collega’s of klanten bereid recommendations voor je schrijven.

Voor mensen met een creatief beroep is het lastig je prestaties in tekst uit te drukken. Denk aan fotografen, grafisch ontwerpers, webdesigners etc. Voor hen is er een handige tool beschikbaar die een portfolio in je LinkedIn profiel integreert: Behance Network.

Hoe werkt het?
Meld je (gratis) aan op de website van Behance en maak je eigen portfolio, voorzien van duidelijke afbeeldingen van je werk. Per item kun je aangeven welke hard- en software je hebt gebruikt, of het een cocreatie is of niet, of je je werk wel of niet voor commerciële doeleinden beschikbaar stelt, etc. Als je dat op prijs stelt is er de mogelijkheid om beroepsgenoten te volgen en zo op de hoogte te blijven van elkaars projecten.

Als je klaar bent log je in op je LinkedIn profiel.

Koppelen aan LinkedIn

linkedinOp LinkedIn ga je in het menu naar More -> Creative Portfolio Display. (zie afbeelding)

Koppel hier je Behance profiel. Je portfolio wordt na koppeling gesynct op LinkedIn en onderaan je profiel weergegeven. Per project wordt de ingestelde ‘hoofdafbeelding’ getoond en in je portfolio zelf kun je meerdere afbeeldingen per project kwijt.

Elke keer als je een item toevoegt op Behance wordt je portfolio in je LinkedIn profiel automatisch bijgewerkt.

Share je items ook op Facebook en Twitter
Als je op Behance een portfolio item aanmaakt kun je dat in concept doen waarna je publiceert. Op moment dat je publiceert kun je ervoor kiezen op dat moment je nieuw toegevoegde item te delen via Twitter en/of Facebook. Bovendien kun je je publicatie op LinkedIn extra aandacht geven door deze als update in je profiel weer te geven.

 

Geef een reactie

(verplicht)

(verplicht)

© 2010 Socialned | Beheer Powered by Indigo Webstudio Suffusion WordPress theme by Sayontan Sinha