Pinterest_Logo

Als je actief bent op Pinterest, is het natuurlijk hip om dat te integreren in je website of blog. Hieronder 7 plugins waarmee je Pinterest zelf in WordPress integreert. De plugins verschillen in geboden functies. Een aantal plugins is alleen op Pinterest gericht. Maar er zijn ook plugins die combinaties bieden met andere social media- of contentplatforms.

Social Sharing Toolkit – alles in 1
Deze plugin gebruik ik regelmatig. Social Sharing toolkit voorziet zowel in de ‘volg mij’ als in een ‘share this’ functie. Alle gangbare platforms zijn inbegrepen, waaronder ook Pinterest. Met vinkjes kies je zelf wat je aan of uit zet. Onderaan dit artikel zie je hoe dat eruit ziet.
Op deze pagina gebruiken we alleen de ‘share this’ optie. De schermafbeeldingen laten zien hoe de plugin kan worden ingesteld.

Pinterest RSS Widget
Met Pinterest RSS Widget kun je een widget in je zijbar zetten met de laatste pins. De pins worden voorzien van bijbehorende thumbnail. Je kunt ook de beschrijving laten weergeven. In de laatste versie van RSS Widget kun je er zelfs voor kiezen alleen de pins van een bepaald board te tonen. Verder biedt de plugin 4 verschillende icons om ‘volg mij op Pinterest’ te gebruiken. Check de FAQ op de plugin pagina voor instructies.

Ultimate Photo Widget for Flickr, Tumblr and Pinterest
Een ideale en fraaie plugin voor wie veel met beelden werkt, zoals fotografen. Afbeeldingen van Flickr, Tumblr en Pinterest kunnen met  Ultimate Photo Widget op verschillende manieren worden getoond: tegels, verticaal of in een slideshow (klein of groot). In de beschrijving van de plugin vind je links naar meer informatie, waaronder demo-weergaven.

Floating Social Media Icon
Deze plugin ondersteunt meerdere platforms en biedt alléén de ‘volg mij op’ functie. Toch is de  Floating Social Media Icon het vermelden waard: De plugin biedt keus uit veel verschillende icons en is door de eenvoud erg gebruikersvriendelijk. Daarnaast is de scrollfunctie leuk: de icons scrollen mee met de pagina en blijven dus altijd in beeld.

Pinterest ‘Pin it’ button
De Pinterest ‘Pin it’ button biedt alleen de mogelijkheid om te ‘pinnen’. Maar daar staat tegenover dat je veel meer opties kunt instellen dan in de ‘alles-in-1’ plugins. Zo kun je zelf kiezen of je de button overal bij zet of alleen bij specifieke berichten. De gekoppelde URL, de omschrijving en de afbeelding kun je zelf bepalen. Op de pagina van Phil Derksen, (die deze button ontwikkelde), vind je nog twee andere plugins voor Pinterest.

Pinterest Lightbox
Een perfecte plugin voor wie NextGEN Gallery gebruikt. Wereldwijd zijn dat er al meer dan 5 miljoen! Pinterest Lightbox voegt automatisch een ‘Pin it’ button toe aan elke afbeelding en koppelt het onderschrift en de URL van de foto en de URL van de pagina.

Pretty Pinterest
Deze plugin is bij uitstek geschikt voor het combineren van de laatste Pins met een ‘volg mij op Pinterest’ button, in geval je andere koppelingen in social media achterwege wilt laten of wanneer je die al op een andere manier hebt geïntegreerd. Het instellen van de plugin is erg eenvoudig.  Ga naar de pluginpagina van Pretty Pinterest voor details.

Geef een reactie

(verplicht)

(verplicht)

© 2010 Socialned | Beheer Powered by Indigo Webstudio Suffusion WordPress theme by Sayontan Sinha